Varētu jau šķist, ka pangasijām nav ne vainas. Tās ir ļoti gaļīgas un gardas zivis, tām ir maz asaku, bet pats galvenais – tās ir plaši pieejamas un nav dārgas! Diemžēl šai zivij ir viens ļoti liels mīnuss – tās lietošana uzturā ir kaitīga veselībai.
Daudzās Eiropas valstīs, ASV un Kanādā pangasiju jau ir aizliegts pārdot. Diemžēl pie mums pangasija joprojām stāv pārtikas plauktos – tā, it kā tajā nekā slikta nebūtu. Protams, ka mēdz būt arī izņēmumi. Ir arī uzticami pārdevēji, kuri seko līdzi sanitārajiem nosacījumiem savās zivju audzētavās. Taču – vai ir vērts pakļaut briesmām savu un savas ģimenes veselību?
Lasi vēl: VIDEO: Kāpēc tu nekad jūras muzejos neredzēsi baltās haizivis?
Pāršķir lapu, lai uzzinātu, kāpēc uzturā nevajadzētu lietot pangasijas!
Tevi noteikti interesēs
- “Un tad brīnās, ka nav augļu vai tie ir negaršīgi!”: agronome dalās pieredzē, ka lielākā daļa dārznieku nepareizi “baro” savas paprikasby Laura Andersone
- Kāpēc, sasniedzot 60 gadus, es pārstāju rīkot svinības un aicināt ciemos vecos draugusby Sandra Vīgante
- Vīrs bija komandējumā, un vīramāte ieradās ciemos uz mūsu māju Tukumā — taču naktī mani pamodināja dīvaini trokšņi…by Rinalds Bergmanis